Dincolo de salcami

  inapoi

Distribuția:

Daniela Mihai – Fetița, Lena Constante, Ciprian Chiricheș – Tatăl, Anchetatorul, Harry Brauner, Fotograful 

Regie: Ana Crăciun Lambru
Scenografie: Çilem Türköz
Compozitor: Cári Tibor

Adaptare text:

Light & Sound design:

Ana Crăciun Lambru

Traian Marin 

Producator:

Durata:

 

Teatrul Arte dell` Anima

80 de minute

 

Produs în urma celei de-a șaptea ediții a concursului ”Anima pentru societate”, spectacolul “Dincolo de Salcâmi”, împletește crâmpeie din viața Lenei Constante, artista care a petrecut 3000 de zile în închisorile comuniste, pentru a dezvălui felul în care forța minții poate aduce salvarea sau poate duce la pierzanie.

Un fragment de 10 minute din spectacol a fost dezvoltat de Ana Crăciun-Lambru cu doi actori americani în cadrul Conferinței Naționale de Teatru de Păpuși, susținută la Teatrul Eugene O’Neill din Statele Unite ale Americii.

 „Tehnicile cinematografice sunt combinate live cu teatrul de umbre și elemente de teatru de păpuși  pentru a crea tablouri vizuale imersive. Lumina, culoarea și întunericul se îmbină în feluri neașteptate în această poveste despre supraviețuire.

Lena Constante a petrecut 12 ani în închisoare ca deținut politic. După eliberarea și reabilitarea ei, Lena a scris cartea “Evadarea Tăcută”, în care vorbește despre momentele de tortură grea, de înfometare forțată, despre clipele de solitudine ce au adus-o de multe ori în pragul disperării, dar mai ales despre “cheia evadării”.

 

10 OCT 19:00 ONLINE pe platforma Eventbook 30 lei vreau bilet
10 OCT 20:30 Artists Talk post spectacol pe Zoom     –         –

Categoria

Competiție