Fluturii sunt liberi de Leonard Gershe

Marți, 19.09.2022 / 20.30 / Cinema Europa

COMPETIȚIE

“Fluturii numără clipe, nu ani, și totuși au timp destul!”

Durata: 1h 45min

“Fluturii numără clipe, nu ani, și totuși au timp destul!”

 Don este un tânăr care a trăit toată viața în cocon, nelăsat de mama lui să-și poată lua zborul. Totuși face haz de necaz. După o lună în care a locuit singur într-un apartament din San Francisco, se mută lânga el o fată care vrea să trăiască, într-o zi, o viață întreagă. Jill are un trecut foarte colorat și își doreste o înmormântare ca la Disneyland. După o noapte cu artificii, povestea lor se complică în momentul în care Florence Baker se furișează pe ușă. Mama lui Don, o renumită scriitoare de cărți pentru copii, este o femeie elegantă, impunătoare și sofisticată care nu aprobă noul lui mod de trăi.

Oare de ce o apucă pe Jill frica și îl folosește pe Ralph ca scuză pentru a nu se implica într-o relație reală? Și cum ajunge regizorul Ralph Santori să fie “vinul spumant” al spectacolului? Aflați în această nouă abordare a clasicului “Fluturii sunt liberi”.

Pe lângă a fi prima piesă scrisă care a avut succes pe Broadway fără sa fie musical, este și o lecție de viață din care pot învăța și adolescenții, și părinții. Cu alte cuvinte, pentru toate vârstele.

 

Odată cu montarea noastră, este pentru prima oară când rolul nevăzătorului Don este jucat de un actor nevăzător, Valentin Andrieș. Încercăm să combatem stereotipurile și sa le arătăm oamenilor că dizabilitatea nu îi împiedică să trăiască.

Spectacolul este, de asemenea, accesibilizat pentru persoane nevăzătoare prin descriere audio făcută prin programul Google Meets, în căşti.

 

De când te vei așeza pe scaun vei simți cum transa celor 4 actori și a echipei teatrului te va imersa in universul lor, de la primele acorduri de chitară.