Concert Jazz & Blues I Soul Serenade & Alexandru Olteanu

Duminică, 17.09.2022 / 20.30 / 📍 Parcul Obor

INTRARE
LIBERĂ

“Soul Serenade & Alexandru Olteanu”

Durata: 1h

“Soul Serenade & Alexandru Olteanu”

 

Vă invităm la o magică seară de Jazz & Blues, în aer liber, în care gazdele dumneavoastră, Adelina Chivu (voce, bas), Andrei Rotariu (chitară, muzicuță, voce) și Alexandru Olteanu (pian), vă vor încânta cu standarde precum „I can’t give you anything but love”, „You’d be so nice to come home to”, de Billie Holliday, „Comes love”, de Charles Parker, „I left my baby”, de Count Basie și multe altele.

 

Trio-ul de excepționali muzicieni este dedicat în a cultiva o comunicare și interacțiune liberă păstrând în același timp parametrii unei estetici tradiționale.

 

Ca parte a seriei de concerte Beth Hart din 2021, Soul Serenade a fost opening act pentru cunoscuta vocalista de origine americană.

A susținut numeroase turnee atât în Europa cât și în Statele Unite ale Americii, plus numeroase prezențe la festivaluri precum “Red Hot Strings Workshop” (New York), “Blues After Work” (Luxembourg), Utcazene Fesztival (Budapesta), “Sofia Blues Meeting” (Sofia), 16 ediții Street Food Festival, Focșani Blues Festival (România), Sighișoara Blues Festival (Romania), Greensounds Festival, Jazz in the Park (România), Danube Jazz & Blues Festival (România), Dichis ‘n’ Blues (Romania), Bulz & Blues (Romania), “CloverFest Muscel” (Romania), Jimbo Blues (România), Street Delivery (România).

 

În martie 2013, Soul Serenade a obținut locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), aceasta fiind și prima participare a României la acest festival/concurs.

 

În noiembrie 2013 trupa a fost prezentă în cadrul renumitului festival “Blues Sur Seine” din Franța.

Trio-ul bucurestean a fost “opening act” pentru Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, castigatoare Grammy.

 

 

Alexandru Olteanu a studiat pianul începând cu vârsta de 7 ani la Liceul de Arte „Marin Sorescu”. După 12 ani în care a studiat pianul clasic, dorea să devină pianist concertist, însă și-a descoperit pasiunea pentru muzica improvizată, acest lucru direcționându-l inevitabil către jazz.

În 2012, a obținut „Premiul pentru cel mai bun pianist” la Festivalul de Jazz de la Târgu-Mureș și, în 2013, Marele premiu la Festivalul de Jazz de la Sibiu cu trio-ul Blue Train.