#dogpoopgirl – Proiecție de film

Vineri, 15.09.2023 / 20.30 / 📍 Parcul Obor

INTRARE
LIBERĂ

Regie și scenariu: Andrei Huțuleac

Cu: Andreea Grămoșteanu, Cezar Antal, Tudor Istodor, Paul Chiribuță, Alexandru Nagy

Imagine: Constantin Ene Jr.

Montaj: Alex Pintică

Sunet: Alexandru Dumitru, Răzvan Ionescu, Marius Obretin

Scenografie și costume: Adeline Andreea Bădescu

Producător: Dan Chișu

Co-producător: Andrei Gheorghe

Producător asociat: Andrei Huțuleac

Durata: 1h 20min

Premiul GOPO – 2023 – pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal – Andreea Grămoșteanu

Nominalizat la Premiile UCIN – 2023, la categoriile Cel Mai Bun Scenariu și Cea Mai Bună Actriță – Andreea Grămoșteanu

Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut – 2021, la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Pelicula a fost de asemenea remarcată de prestigioase reviste internaționale precum Variety, Screen Daily sau Cineuropa.

Într-un context social dominat de fake news #dogpoopgirl este o comedie neagră despre pericolele cu care se confruntă societatea modernă din cauza răspândirii fulminante a informațiilor false pe internet și în special în social media.

În 2005, câinele unei femei își face nevoile pe podeaua unui vagon de metrou din Seul, în Coreea de Sud. Din motive necunoscute femeia refuză să strângă mizeria, este fotografiată, iar incidentul se viralizează în toată lumea prin intermediul unui blog de opinie. În decurs de o lună de la viralizare, femeia este concediată, exmatriculată din universitate și începe să primească amenințări cu moartea.

Dramatizarea acestei situații reale surprinde povestea personajului Alina Moga, interpretată de Andreea Grămoșteanu, angajată a unei corporații din București. Alina are o viaţă personală haotică, dar destui bani cât să-şi poată asigura o oarecare fericire. Calmul aparent al existenţei sale este zdruncinat în urma deciziei de a adopta un câine care regurgitează mâncare pe podeaua unui vagon de metrou. Incidentul este filmat de un adolescent şi postat pe o reţea de socializare. Haosul se dezlănţuie.

 

O producție DaKINO Productions, DIUD