INTERIOR-LUMINĂ de Ioana Hogman

Concept și regie: Mihai Păcurar 

 

Texte de: Oana Hodade, Ioana Hogman, Oana Mardare, Mihai Păcurar, Doru Taloș, Adonis Tanța

Sunet: Oana Hodade

 

Distribuția:

Oana Hodade

Oana Mardare

Doru Taloș

Adonis Tanța

 

Foto și video afiș: Doru Mihai Vatavului

 

Recomandare vârstă: 16+

Durata: 1h

De câte ori te-ai bălăcit, zile în șir, în propriul noroi emoțional pentru că asta s-a simțit mai just decât încercările de redresare? De câte ori aceste încercări au părut că duc în jos și tot în jos, indiferent de direcția optimistă și intențiile tale auto-salvatoare? De câte ori a părut că toată lumea este mai adaptată vieții pe Terra decât ești tu?  

Patru performeri au fost comisionați de un regizor să facă un spectacol pe tema crizei identitare și a depresiei care o urmează, dar e neclar cât de departe ar trebui să meargă. S-ar putea să o dea în bară, s-ar putea să nu își mai revină deloc. Dar există metode și metode de a face față situației: sesiuni de mindfulness, incursiuni dezolante în trecut, abandonare și altele.

 

 

Participări la festivaluri:

 

Festivalul Național de Teatru, București, 2021

25 de ore de teatru non-stop, Sibiu, 2021

 

Extrase de presă:

 

„…totul pare bine aşezat în acest puzzle ce pare la început o lâncedă rostogolire de vocabule fără noimă. Stilul producţiilor Reactor se impune până la urmă cu prestanţa unitară a limbajului axat mai ales pe problematizarea «nimicului» existenţial.”Adrian Țion

Cronica integrală: https://agenda.liternet.ro/articol/25598/Adrian-Tion/Un-spectacol-puzzle-la-Reactor-Interior-lumina.html

 

Spectacol produs în cadrul programului cultural „Postuman. Abordări performative”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Producător: Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca