Spectacolul poate fi vizionat online, începând cu data și ora la care a fost programat, în baza unui unei parole de acces primite pe e-mail, la achiziționarea biletului.

 

MAMĂ, MI-AM PIERDUT MÂNA de Mașa Kontorovici

17 octombrie, ora 20.30, online

Secțiunea Serile Teatrului Studențesc

Regie: Luiza Dabija
Scenografie: Clara Dumitrescu
Sound design: Filip Assoum
Lighting design & proiecții: Miruna Croitoru 
Operator lumini: George Zamfir 
Asistent regie: Karina Ganea 
Echipa de filmare: Ștefania Ispas, Andrei Cojocaru, Victor Acsani, Beatrice Păun, Ionuț Sofia 

Distribuția: 
Mașka – Ana Radu
Starman/Bunicul – George Olar 
Mama/Katia – Maruca Băiașu
Bunica/Tanti Sveta/Dașa – Teona Stavarachi 
Kostia – Dragoș Stoica
Mișka – Răzvan Bratu 

Durata: 1h 15 min (fără pauză)

Sinopsis:

 

Adolescența este una dintre cele mai tumultuoase perioade din viața unui om. Începi să întrezărești viața, dar nu ai cum să o atingi. Ești între două lumi, într-o perioadă de tranziție care urmează să-ți definească startul în viață. Ai visuri și idealuri îndepărtate, după care întinzi mâna, dar care par din ce în ce mai departe.

Spectacolul Mamă, mi-am pierdut mâna! are menirea de a prezenta această poveste din interior. Intrăm în universul Mașkăi, ajungem să o cunoaștem în intimitatea ei și să trăim alături de ea parcursul celui mai grav moment din viața ei – se hotărăște să își taie mâna. Vedem cum visurile îi sunt năruite de fiecare persoană care nu o înțelege. Neîncrederea, de care propria-i mamă dă dovadă în legătură cu viitorul ei, este un factor decisiv care o face pe Mașka să recurgă la gestul din finalul piesei – își taie mâna pe șina de tren, sperând că astfel i se vor rezolva toate problemele și va primi iubirea, atenția și compasiunea pe care încearcă să le obțină de la cei din jurul său pentru propria-i validare.

Spectacolul este destinat, în primul rând adolescenților și tinerilor, dar și părinților, tocmai pentru a crea o punte de legătură între experiențele pe care copiii lor le trăiesc și felul în care sunt percepute de adulți. Astfel, ei vor putea înțelege fragilitatea tinerilor aflați la începutul unui nou drum necunoscut și ecoul pe care orice interacțiune, vorbă, atingere îl are în vintrele unui copil proaspăt lăsat în urmă.

 

Adaptare după traducerea Ralucăi Rădulescu

 

O producție a Universitații Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC)