Spectacolul poate fi vizionat online, începând cu data și ora la care a fost programat, în baza unui unei parole de acces primite pe e-mail, la achiziționarea biletului.

 

TOATE LUCRURILE PE CARE

MI LE-A LUAT ALOIS de Cosmin Stănilă

Sâmbătă, 23 octombrie, ora 18.00, online

Competiție

Distribuția:

Emőke Kató

Lucian Teodor Rus / Cosmin Stănilă

 

Regie: Andrei Măjeri

Decor: Adrian Balcău

Sound design: Adrian Piciorea

Light design & sonorizare: Cătălin Filip

Durata: 1h 45 min (fără pauză)

Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei, Cristi, alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji. În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.

 

,,Să fii martorul stingerii propriei conștiințe pare de nesuportat. În lume sunt 50 de milioane de oameni care trăiesc cu Alzheimer. Mulți dintre ei își privesc condiția cu împăcare, confruntându-se cu lipsa unui tratament și stigma socială. Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois e despre cum negociem cu iminența propriei dispariții.” (Cosmin Stănilă)

 

O producție semnată Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca

Spectacol produs în cadrul proiectului cultural „Drama 5. Ediția a V-a”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin proiectul „Reactor 2020. Public și cadre de creație”