S-a dat startul înscrierilor la Maratonul Teatrului Independent – „Bucharest Fringe” – Ed. a IX-a

Organizațiile independente de teatru, dans și performance din toată țara sunt invitate să se înscrie la „Bucharest Fringe” –  unul din cele mai longevive festivaluri de teatru independent din România.

Ajuns la Ediția cu numărul IX, festivalul se va desfășura în perioada 11 – 20 octombrie 2019 în mai multe spații din București, prezentând publicului o selecție dintre cele mai bune producții ale teatrului independent din România din ultimul an.

Perioada de înscrieri în cadrul Festivalului Bucharest Fringe este 6 iunie – 21 iulie 2019. Juriul de specialitate va selecta spectacolele pentru cele patru secțiuni ale Festivalului: Story, Unconventional, Serile Teatrului Studenţesc şi One Drama.

Condiții de înscriere:

Se pot înscrie în Festival spectacole independente de teatru și dans, performance-uri sau spectacole experimentale care au avut premiera în perioada 22 iulie 2018 – 21 iulie 2019.  Pentru Bucharest Fringe spectacole independente sunt producțiile care nu sunt realizate direct de către teatre finanțate de la bugetele de stat. În schimb, sunt acceptate colaborări între instituțiile independente și cele de stat.

Bucharest Fringe încurajează inovaţia, originalitatea, curajul artistic şi debutul artistic – valori care se regăsesc în criteriile principale de selecţie ale Festivalului.

Organizațiile și trupele de teatru independent din România pot lua parte la acest Festival completând fișa de înscriere ce poate fi descărcată de aici:

Formular de inscriere MTI Bucharest Fringe ed IX

Pentru înscriere este obligatorie trimiterea unei înregistrări video complete a spectacolului. După completare, fişa va fi trimisă pe adresa comunicare@teatrulapropo.ro, până cel târziu pe data de 21 iulie 2019, ora 24:00.

Spectacolele selecţionate vor intra în competiţia Bucharest Fringe care se va desfăşura în Bucureşti în perioada 11 – 20 octombrie 2019. În cadrul Festivalului vor fi acordate mai multe premii de către un Juriu format din reputaţi specialişti în domeniul artelor spectacolului.

La ediţia a opta, în toamna anului 2018, Festivalul s-a bucurat de o largă apreciere, evenimentele sale fiind vizionate de peste 1.500 spectatori, majoritatea lor fiind formată din public tânăr. Au fost prezentate peste 25 de spectacole, în 10 spaţii independente.

Pentru informaţii suplimentare vizitaţi www.bfringe.ro.

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este un proiect organizat de Asociația TEATRUL.RO cu prijinul A.F.C.N. și UNITER.

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Asociația „TEATRUL.RO”

Asociația “TEATRUL.RO” a fost fondată în anul 2006 de către un grup de regizori și de actori; scopul său inițial a fost realizarea de spectacole de teatru independente, implicând mai ales artiști tineri, în curs de afirmare, în spații spectaculare neconvenționale.

MISIUNEA Asociației TEATRUL.RO este de a realiza proiecte excepționale în domeniul artelor spectacolului, în spații și contexte neconvenționale; de a promova generația tânără de artiști români și de a-i pune în dialog cu publicul tânăr; de a educa prin teatru generații noi de spectatori; de a pune în discuție prin intermediul dramaturgiei contemporane problemele arzătoare ale artiștilor și ale publicului.

Printre Proiectele Asociației se numără: Teatrul Apropo, AutoRgara Tinerilor și numeroase producții independente de teatru. Asociatia „TEATRUL.RO” organizează, cu sprijinul A.F.C.N. și UNITER, “Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent, cel mai mare festival dedicat producțiilor independente din Romania.