Situația de fapt a teatrului independent românesc post-covid 

Sâmbătă, 01.10.2022 / 11.00 – 13.00 / Teatrul de Artă București

Dezbatere
 

Invitați:

Stela Giurgeanu, Dilema veche

Victor Olăhuț, Cultură’n Șură

George Constantinescu, Teatrul de Artă București

Radu Popescu, Asociația Teatrelor Independente

Durata: 55min

Pe data de 1 octombrie 2022, Asociația Teatrelor Independente organizează în cadrul festivalului  Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, prima dezbatere a programului „Bucharest Indie Network” – Situația de fapt a teatrului independent românesc post-covid .

 

Scopul discuției este de a face o radiografie a situației teatrului independent din România la momentul de față, având în vedere trecerea de la situația paralizantă impusă de pandemia de Covid19 a ultimilor ani la noile crize mondiale și naționale, care afectează sectorul, pentru  a dezbate propuneri și soluții.

 

Discuția va urmări:

  • Starea de fapt a teatrului independent în perioada post pandemică și revenirea la un „nou normal”
  • Efectele directe și indirecte ale crizelor mondiale și naționale asupra teatrului independent (Covid, criză energetică, război, scumpiri)
  • Noile reglementări și efectul asupra teatrului independent (modificările aduse ordonanței 51/1998 prin ordonanța 83/2022, noul cod fiscal)

 

Moderator:

 

Eveniment organizat în cadrul programului cultural „Bucharest Indie Network”.

__________________________________

Program cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.