TOATĂ LINIȘTEA DIN LUME de Mihaela Michailov și Radu Apostol

Duminică, 24 octombrie, ora 18.00, Centrul de Teatru Educațional Replika și online

Competiție

Un spectacol cu Katia Pascariu

Regie și lighting design: Radu Apostol

Scenografie: Gabi Albu

Muzică și spațiul sonor : Alex Bălă

Video: Elena Găgeanu

Mișcarea: Paul Dunca

Afiș: Agata Tabacu

Fotografii: Oana Monica Nae

Recomandare vârstă: +16 ani

Durata: 1h 45 min (fără pauză)

12 ore din viața unei mame singure, cu doi copii de 14 și 16 ani. 12 ore ca un roller coaster emoțional între „tipic” și „atipic”.
12 ore petrecute între două lumi paralele.
Toată liniștea din lume e un spectacol despre Mamă.

Pentru toate clipele în care ai simțit că ești cumplit de singură.
Pentru toți anii în care ai tânjit s-auzi „mama”.
Pentru toate nopțile care ai sperat să se sfârșească în altfel de dimineți.

Fragmente din cronici :
„Radu Apostol gestionează inteligent melodrama şi evită să facă din Mama o victimă. Tăbăcită de durere, ea este o supravieţuitoare. Fascinantă în cel mai complex rol al ei de până acum, Katia Pascariu este un corp lovit pe un podium alb, ca un pat de spital.” (Oana Stoica, Scena9)

„Pentru rolul atât de complex, emoționant, lipsit de patetism, dur, interpretat absolut impecabil și răvășitor, cred că actrița Katia Pascariu ar merita să fie remarcată de către UNITER. De altfel, textul Mihaelei Michailov și al lui Radu Apostol, pus în scenă de Radu Apostol, cu o scenografie semnată de Gabi Albu și cu o muzică made by Alex Bălă nu prea avea cum să fie altfel decât „a blast”. Mergeți să vedeți spectacolul acesta, nu vezi așa demonstrație de forță în fiecare zi. Ori săptămână. Ori lună. Ori an.” (Georgiana Păun, Hailateatru)

„Spectacolul regizat de Radu Apostol (care şi semnează textul piesei, împreună cu Mihaela Michailov, ambii fiind cunoscuţi pentru interesul manifestat pentru problemele sociale şi educative, în fapt ethosul extraordinarului proiect-teatru care e Centrul Replika) pune în valoare preţ de aproape două ore talentul actoricesc colosal al Katiei Pascariu care, într- un spaţiu foarte restrâns, la distanţă de o respiraţie de public, reconstituie 12 ore din viaţa unei mame puse într-o situaţie-limită.” (Andrei Vornicu, Adevărul.ro)

 

O producție Ado, în parteneriat cu Centrul Replika

 

Măsuri și reguli privind accesul la spectacole