Înscrieri Bucharest Fringe Edița a 10-a

Înscrieri Bucharest Fringe Edița a 10-a

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.5.7″ _module_preset=”default”]

Înscrieri Bucharest Fringe Ediția a 10-a

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://bfringe.ro/wp-content/uploads/2020/09/Instagram-inscrieri-Fringe.jpg” title_text=”Instagram-inscrieri-Fringe” _builder_version=”4.5.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” width=”92.5%”]

Organizațiile și trupele independente de teatru, dans și performance din toată țara sunt invitate să se înscrie la „Bucharest Fringe” – unul din cele mai longevive festivaluri independente din România.

Ajuns la Ediția Aniversară cu numărul 10, Festivalul se va desfășura în perioada 9 – 18 octombrie 2020 la Teatrul Apropo din București, dar și în alte spații sau în mediul on-line, prezentând publicului o selecție a celor mai bune producții ale teatrului independent din România din ultimul an.

Perioada de înscrieri în cadrul Festivalului Bucharest Fringe este 10 iulie – 15 august 2020.

Condiții de înscriere:

Se pot înscrie în Festival spectacole independente de teatru și dans, performance-uri sau spectacole experimentale care au avut premiera în perioada 22 Iulie 2019 – 31 Iulie 2020.

Pentru Bucharest Fringe spectacole independente sunt producțiile care nu sunt realizate direct de către teatre finanțate de la bugetele de stat. În schimb, sunt acceptate colaborări între instituțiile independente și cele de stat.

Bucharest Fringe încurajează inovaţia, originalitatea, curajul artistic şi debutul artistic – valori care se regăsesc în criteriile principale de selecţie ale Festivalului.

Organizațiile și trupele de teatru independent din România pot lua parte la acest Festival completând fișa de înscriere ce poate fi descărcată de pe site-ul www.bfringe.ro

Pentru înscriere este obligatorie trimiterea unei înregistrări video complete a spectacolului pe un link youtube sau vimeo. După completare, fişa va fi trimisă pe adresa comunicare@teatrulapropo.ro, până cel târziu pe data de 15 august 2020, ora 24:00.

Spectacolele selecţionate vor intra în competiţia Bucharest Fringe care se va desfăşura în Bucureşti, la Teatrul Apropo în perioada 9 – 18 octombrie 2020*. În cadrul Festivalului se vor acordat premii sau burse de creație pentru artiștii independenți.

* În funcție de evoluția restricțiilor sociale generate de Pandemie, organizatorii vor lua toate măsurile de siguranță care se impun, inclusiv decizia de desfășurare on-line a anumitor evenimente, după caz.

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este un proiect organizat de Asociația TEATRUL.RO cu prijinul A.F.C.N. și UNITER.

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Asociația „TEATRUL.RO”

Asociația “TEATRUL.RO” a fost fondată în anul 2006 de către un grup de regizori și de actori; scopul său inițial a fost realizarea de spectacole de teatru independente, implicând mai ales artiști tineri, în curs de afirmare, în spații spectaculare neconvenționale.

MISIUNEA Asociației TEATRUL.RO este de a realiza proiecte excepționale în domeniul artelor spectacolului, în spații și contexte neconvenționale; de a promova generația tânără de artiști români și de a-i pune în dialog cu publicul tânăr; de a educa prin teatru generații noi de spectatori; de a pune în discuție prin intermediul dramaturgiei contemporane problemele arzătoare ale artiștilor și ale publicului.

Printre Proiectele Asociației se numără: Teatrul Apropo, AutoRgara Tinerilor și numeroase producții independente de teatru. Asociatia „TEATRUL.RO” organizează, cu sprijinul A.F.C.N. și UNITER, “Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent, cel mai mare festival dedicat producțiilor independente din Romania.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.