Înscrieri Bucharest Fringe

Înscrieri Bucharest Fringe

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”4.5.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.5.7″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ admin_label=”Text”]Înscrieri Bucharest Fringe[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://bfringe.ro/wp-content/uploads/2021/07/fringe.700×0-is.jpg” title_text=”fringe.700×0-is” admin_label=”Image” _builder_version=”4.5.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.5.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” width=”93.4%” custom_padding=”|75px|0px|||”]Festivalul Bucharest Fringe

Ediția a 11-a

Înscrieri

5 iulie – 10 august

Organizațiile și trupele independente de teatru, dans și performance din toată țara sunt invitate să se înscrie la „Bucharest Fringe” – unul din cele mai longevive festivaluri independente din România.

Depășind perioada Pandemiei, în care am desfășurat on-line Ediția Aniversară cu numărul 10, Festivalul își propune anul acesta să redea creatorilor independenți bucuria de a fi împreună, de a comunica, de a relua legătura vie cu publicul.

A unsprezecea ediție a unuia din cele mai longevive Festivaluri independente din țară se va desfășura în București, la Teatrul Apropo (în Pipera) și în locațiile partenere, în perioada 15-24 octombrie. Vor fi prezentate cele mai bune producții independente ale ultimei stagiuni, dar și spectacole invitate, evenimente alternative și formule performative inovative. În cadrul Festivalului vor fi acordate premii sau burse de creație pentru cele mai bune performanțe artistice remarcate de către juriu și de către public.

Perioada de înscrieri în cadrul Festivalului Bucharest Fringe este 5 iulie – 10 august 2021.

Condiții de înscriere:

Se pot înscrie în Festival spectacole independente de teatru și dans, formule hibride, inter sau trans-disciplinare, performance-uri sau spectacole experimentale care au avut premiera în perioada 1 August 2020 – 31 Iulie 2020. În mod excepțional anul acesta se pot înscrie și producții care au avut Premiera în perioada Iulie 2019 – 31 Iulie 2020, dacă acestea nu au putut fi înscrise la Ediția a Zecea a Festivalului din motive obiective.

Pentru Bucharest Fringe spectacole independente sunt producțiile care nu sunt realizate direct de către teatre finanțate de la bugetele de stat. În schimb, sunt acceptate colaborări între instituțiile independente și cele de stat în care se demonstreză – prin format, conținut etc. – independența conceptului artistic realizat.

Bucharest Fringe încurajează inovaţia, originalitatea, curajul artistic şi debutul – valori care se regăsesc în criteriile principale de selecţie ale Festivalului.

Organizațiile și trupele de teatru independent din România pot lua parte la acest Festival completând fișa de înscriere ce poate fi descărcată de pe site-ul www.bfringe.ro

Pentru înscriere este obligatorie trimiterea unei înregistrări video complete a spectacolului pe un link youtube sau vimeo. După completare, fişa va fi trimisă pe adresa comunicare@teatrulapropo.ro, până cel târziu pe data de 10 august 2020, ora 23:59.

Spectacolele selecţionate vor intra în competiţia Bucharest Fringe care se va desfăşura în Bucureşti, la Teatrul Apropo în perioada 15-24 octombrie 2021. În funcție de evoluția restricțiilor sociale și sanitate determinate de pandemia de coronavirus, organizatorii vor lua toate măsurile de siguranță care se impun, inclusiv decizia de desfășurare on-line a anumitor evenimente, după caz.

Pentru informaţii suplimentare vizitaţi www.bfringe.ro.

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este un proiect organizat de Asociația TEATRUL.RO cu prijinul A.F.C.N.

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.